Eilen oli ensimmäinen agitunti Everin kanssa. Oli ihan törkeen kivaa! Siis meillä molemmilla!!

Kristiina (kurssin vetäjä) jakoi meidät pareiksi koirien koon mukaan ja pääsin Nummi-Pusulan Jennin kanssa pariksi.:) Hänellä on siis Espanjanvesikoira uros nimeltä Karpo. Karpo oli tosi pidättyväinen ukkeli. On kuulemma rodunomainen piirre ja sen kanssa nyt sitten yritetään toimia parhaamme mukaan.

Aluksi sidoimme koirat hallin seinällä oleviin pylväisiin ja kokoonnuimme kuuntelemaan Kristiinan esittelyä eri esteistä.

Olin AIVAN varma, että Everi aloittaa järkyttävän huuto/vinku/kiljunta konsertin, mutta ei.....Se istui ihan hiljaa!!! Myös Karpo oli hiljaa mutta muut koirat haukkuivat niin kovaa, että emme ihan kaikkea mitä Kristiina kertoi..:) Kristiina antoi tunnin lopuksi vihkosen missä oli vinkkejä haukkumisen poiskitkemiseen. Siihen on puututtava heti ja olen kyllä ihan samaa mieltä! Olin niin ylpeä Everistä!! Se ei yrittänyt kiskoa muiden koirien luo vaan istui tai makasi odottamassa omaa vuoroaan. Kurkkarin vaihdoin heti aluksi Acun vanhaan niittipantaan ja Everi näytti kieltämättä hieman koomiselta sen kanssa...:)

Aloitettiin harjoitukset Kristiinan johdolla hyppyradasta. (mulla on nää termit vielä vähän hakusessa mutta eiköhän se tästä!). Saimme viime viikolla kotiläksyksi opettaa koira hakemaan herkku lautaselta ja tätä nyt sitten sovellettiin käytännössä.

Vein Everin kanssa namilautasen radan toiseen päähän ja sitten toin Everin Jennille. Menin takaisin toiseen päähän ja menin seisomaan namilautasen taakse. Sanoin Everille opetetun sanan eli ota ja Everi kipitti esteiden yli ja nappasi namin! Kristiina kehui ja laitettiinkin sitten heti esteet maasta alimmalle tasolle ja otettiin neljä toistoa. Kaikki meni ihan nappiin ja Everi oli ihan innoissaan!:) Everi oli keskittynyt tekemiseen 100% ja vain kerran vilkaisi kolmen metrin päässä olevaa koirakkoa, joka suoritti muuria!

Toisena esteenä oli vuorossa umpiputki ja siinä apuohjaajan oli tärkeää päästää koira vain putkeen eikä sen sivuille. Huhuilin pussin suusta Everiä ja houkuttelin ja kannustin. Everi aristeli minuutin verran mutta sitten ryömi läpi! Häntä vaan paukkui pussia vasten kun oli niin hurjaa.:)

Seuraavalla toistolla Everi meni jo nopeammin pussiin ja kolmannella kerralla kiskoi jo niin, että Jenni päästi Everin heti matkaan! Viimeisellä toistolla en nostanut enää pussin toista päätä kokonaan auki ja Everi tuli hienosti läpi!

Tunti olikin sitten siinä.:) Aika meni niiiiiin nopeasti, että huh huh!

Karpon kanssa ehdittiin aloittaa kolmatta estettä mutta sitten loppui aika.

Karpo jännitti melko paljon suorituksia ja lopulta paineistui niin pahoin, että haukkui kaikille ja yritti käydä käteeni kiinni. Hurja ukko!

Odotan ensi keskiviikkoa ihan hulluna! Agi on kivaa!:)