Noniin! Eilen olin sitten kuuntelemassa parin tunnin luennon agilityn alkeiskurssista.

Porukka oli ainakin varsin kirjavaa! Itse olen vähän semmonen ihminen, että päätän melko suoralta kädeltä, että tulenko jonkun kanssa toimeen vai en...No siellä oli pari naista, jotka kuuluivat tähän ei-kategoriaan.:)

Luento pidettiin molemmille ryhmille samaan aikaan, joten voihan se olla, että ne eivät sitten osu meidän kanssa samaan porukkaan. Meitä on siis kuusi koirakkoa per ryhmä. Yhteensä 11 naista ja 1 mies! Rotuina oli mm. kääpiövillakoira, bison havanais, portugalin vesikoira, kääpiö snautseri ja chihu. Eli Everi on siis melkein jättiläinen, kun on isoin koira!:) Porukkaa oli tullut mm Espoosta, Riihimäeltä ja Nummi-Pusulasta.

Luento oli oikein kattava ja luennon vetäjä oli "helppo kuunneltava".

Kaikki olivat ensi kertalaisia ja koirien ikähaitari oli 6 kk- 3-vuotta. Parilla naisella oli lapset mukana ja he miettivät alkeiskurssin ajan ohjaajan valintaa.

Suurimmalla osalla oli kyseessä ensimmäinen koira tai ensimmäinen harrastuskoira. Nummi-Pusulan naisella oli kokemusta koirista 15-vuoden ajalta ja hän vaikutti muutenkin oikein fiksulle ihmiselle! Ollaan myös samassa ryhmässä, joten toivottavasti päästäisiin pariksi!!!

Yksi näistä ensimmäisen koiran omistajista oli ottanut jo sen asenteen, että he tulevat epäonnistumaan..Hirmu fiksu pohja harrastukselle...Hänellä oli tämä 3-vuotias uros (rotua en nyt muista). He olivat joutuneet lopettamaan arkitottiskurssin kesken, koska koiraa oli kuulemma kiinnostanut enemmän hajut kun tekeminen. He olivat käyneet arkitottiksen vuosi sitten...

Chihun omistaja kysyi minulta ja toiselta naiselta ennen kurssin alkua, että mitä koiria meillä on. Vastattiin ja hän totesi, että hänen koiransa ei sitten tule toimeen isojen koirien kanssa. Kuulemma haukkuu niille, koska pelkää niitä.:)

Kolmas ihmetteli kovin sitä, että miksi koirat eivät saa haistella/leikkiä toistensa kanssa kurssilla. Hänen koiransa on kuulemma niin kova leikkimään, että siitä on haittaa keskittymisessä.

No mielenkiinnolla odotan siis ensi viikkoa kun koirat on mukana!

Meillä on Everin kanssa varmasti suurin haaste siinä, että se pitää jättää seinään kiinni odottamaan omaa vuoroaan. Työskentelemme siis pareittain ja toisen koira odottaa aina vuoroaan. Veikkaan, että pientä ulvontaa voi esiintyä.:)

Lauantaina on Everillä pelastuskoirille (11-18 kk vanhoille) suunnattu luonnetesti!! Testaaja on saapunut oikein Islannista asti. Tosi mielenkiintoista nähdä miten Everi suoriutuu.