Eilen oli siis ympäristöharjoituksen vuoro. Paikalla olivat Minna&Rilla, Joonas&Viti, Seija&Vette, Katja&Alli sekä toisesta ryhmästä Marjut&Hiski.

Kuulin Hiskin tulosta vasta maanantaina ja olin aika varma, että treenit jää mun ja Acun osalta väliin. Hiski on siis 4-vuotias huskyn ja landreesinsekoitus ja varsinainen äijä!:) Tosi komea ja ihana koira, iso kun mikä!! Soiteltiin sitten Marjutin kanssa maanantaina ja tehtiin sotasuunnitelma. Päädyttiin siihen, että Acu käy vapaana tapaamassa Hiskiä ja katsotaan miten käy. Yleensähän Aculla ei ole mitään ongelmia vieraita koiria kohtaan jos se on vapaana.

Päästin Acun autosta ja se vilkaisi Hiskiä ja lähti sitten touhottamaan omiaan. Ajattelin, että no johan meni helposti. No siinä vaiheessa kun Acu sitten lähti haistelemaan Hiskiä älähti Hiski ja sittenhän Aculla paloin pinna. Ottivat yhteen ja käskin Acun pois. Totteli täysin ja laitoin sille liivit päälle. Koirat ottivat vielä toistamiseen yhteen mutta päätin sitten kuitenkin lähteä treeneihin mukaan. Yhteenotot ei olleet siis mitään verisiä kamppailuja vaan enemmänkin tekivät selväksi, että hei mä ei sitten tykkää susta ja enkä mä susta.:)

Treenin aiheena oli siis kimppalenkki. Acuhan ei ole koskaan käynyt kimpplenkillä, paitsi tuttujen koirien kanssa. Ja remmilenkillä metsässä hmmmhmm....no ehkä joskus pentuna.:)

Lähdettiin jonomuodostelmassa rämpimään metsään ja Minna oli tehnyt sinne tehtävärasteja, jotka piti suorittaa samalla. Siellä oli mm. siltojen ja ojien ylitystä, kielekkeeltä hyppäämistä ja laskeutumista sekä evästaukoja jolloin tärkeintä oli totuttaa koirat olemaan paikallaan, toistensa seurassa.

Mä en pysty sanoin kuvailemaan miten ylpeä olin Acusta!! Se ei hyökkinyt, murissut eikä ollut karvat pystyssä kertaakaan lenkin aikana!!! Rilla, Viti ja Vette sai ohitella Acun ihan rauhassa. Alliin Acu suhtautu hieman kyylämäisesti. Alli olikin ainut joka murisi siellä. Hiskin kanssakin meni ne pysähdykset tosi hyvin. Ei tietenkään oltu vieressä mutta hyvällä näköetäisyydellä kuitenkin. Itseäni hieman harmitti, että muut tuntuivat olleen varma, että Aculla ei ole mitään ongelmia lenkillä. Itse en todellakaan ollut varma koska räyhä ja muut paskamainen käytös on ollut kuitenkin niin vahvasti Aculla päässä. Kaikki ne joilla on oikeasti ollut ongelmia oman koiran kanssa tietävät kyllä miten ISO saavutus on se, että koira pystyy kävelemään remmissä muiden koirien kanssa, ilman että syö niitä tai omistajaansa.:) Vai mitä!!:) Ensimmäinen laatimani tavoite on siis saavutettu!! HYVÄ ME!!!!

Lopussa käveltiin vielä ulkoilualueen lenkkipolkua parisen kilometriä ja siellä Acu oli selkeästi varautuneempi. Oli tullut jo pimeääkin ja haistoi, että tultiin ihmisten ilmoille. Muita koiria ei kuitenkaan tullut vastaan ja se oli hyvä!!:) Acu ei vielä olisi pystynyt ohittamaan täysin vieraita koiria. Käytiin vielä huvimajassa istumassa ja pidettiin loppupalaveri. Ainiin! Ennen loppupalaveria piti vielä tehdä Minnan laatima temppu. Koiran piti seisoa ja itse piti mennä sen mahan alta. Me saatiin Acun kanssa tempusta täys kymppi. No sehän on selvä, Acuhan vaan tykkää, että alistun sille.:) Ilmoitinkin, että en tee temppua kun tämän kerran elämässäni. Acu oli hetken aikaa sen jälkeen vähän kierroksilla mutta rauhottu kuitenkin hyvin ja nyt onkin nukkunut kun tukki vielä tämänkin aamun.:) Lenkki kesti kaikenkaikkiaan kolme tuntia! Olin itekkin ihan puhki kun oon vielä puoliksi toipilaana...

Lauantaina on sitten mun järkkäämät yhteistreenit Kulmakorven Ruduksella! Aculla ja Everillä on kotietu.:)