No niin!

Nyt on treenikausi avattu virallisesti Acun osalta! Hieman jännitin alkuun tuota paikkaa kun tarkoitus oli treffata Masalan asemalla = muitakin koiria.

Käytiin asemalla ja lähdetiin sitten oman ryhmän kanssa kehän toiselle puolelle pitämään mettätreenit. Meidän ryhmän viralliset ympäristötreenit alkaa vasta marraskuussa.

Meidän uusi ryhmä koostuu nykyään Minnasta (+Rilla), Seijasta (+Vette), Joonaksesta (+Viti) sekä Katjasta, jolla ei vielä ole koiraa. Henna (+Marski) on siis vaihtanut toiseen ryhmään ja Tiina-Leena (+Turre) on tauolla.

Laitettiin autot parkkiin ja ihmettelin miksi Minna on ihan paniikissa....Tuli hengästyneenä mun luo ja rupes selittämään jotain, että Acu meinas tippua autosta!!! Mä ihmettelin hirveesti ja sitten huomasin, että totta tosiaan: pakun toinen takaovi oli raollaan ja Acu kurkisti sieltä ulos! HUI! Ovi oli kuulemma auennut kun oltiin käännytty kehältä pois ja Acun toinen  takajalka oli jo roikkunut ulkona. En käsitä miten se on voinut aueta!! No onneksi koira pysy kyydissä ja kaikki muutenkin hyvin.:)

Päätin jo kesällä, että kun treenit alkaa niin otan Acun suoraan muiden koirien seuraan alkutottikseen ja niin teinkin. Olin oikeesti tosi yllättynyt, että Acu ei reagoinut oikeastaan mitenkään Vitiin ja Rillaan (Seija tuli treeneihin vasta myöhemmin). Olikohan autosta putoaminen aiheuttanut sille trauman vai mistä lie johtui...No ruvettiin sitten kiertämään ympyrää koirien kanssa ja otettiin paikallaoloa yms. Noin puolessa välissä huomasin, että Acu alkoi kyyläämään Vitiä. Kun päästiin Vitin kohdalle nosti Acu hännän taivaaseen ja haukahti muutaman kerran (ei siis ollut missään määrin vanhanmallinen räyhä). Samalla kiskaisi itseään eteenpäin ja meidän uudet liivit petti.:) Sekunninmurto-osan ajattelin, että lähteekö Acu Vitin päälle, mutta eipä lähtenyt. Hölmistyneenä katteli mua kun seisoin remmi kädessä ja tuli sitten kutsusta sivulle.:)JEEEE!!! Ei sitten muuta kun sidoin remmin liivien ehjään kohtaan ja jatkettiin tottista. Mulla ois ollut myös kurkkari mukana, mutta en halunnut laittaa sitä Aculle kun liivit on nyt iskostaneet sen päähän mukavan tekemisen.

Vitiä Acu ei ole nähnyt aiemmin (muuta kun autosta) ja Rillan kanssa ne tosiaan tapasi kerran kesän aikana mökillä. Oon kyllä superhelpottunu, että kausi alkoi juuri niin kun olin toivonutkin!!!

Laitettiin koirat autoon ja yksitellen otettiin sitten vielä muutama ilmaisu. Aculla meni nekin hyvin. Vähän alkujäykkyyttä oli, mutta suoritti kaiken kuitenkin kunnialla loppuun. Normaalisti Acu on ollut toisten koirien kohtaamisen jälkeen niin kierroksilla ettei ole voinut keskittyä mihinkään, mutta nyt oli innokas vaan treenaamaan. HYVÄ ME!

Ajettiin vielä takaisin asemalla missä muut oli treenaamassa ja otin siellä vielä Acun kanssa tottista. Niki oli Inarin kanssa parkkiksella, mutta Acu vain vilkaisi sitä. Muut otti sitten vielä rivissä maahanmenot ja muut jutut, mutta laitoin Acun autoon sulattamaan illan tapahtumia.:) Autoräyhäkin oli muuten vähentynyt 80%!

Everi oli sitten himassa treenaillut Santun kanssa ja oli ollut kuulemma TOSI innokas.:) Everin uusin temppu on päivää-sana, jolloin antaa tassun käteen.:) Maahanmenoa ei osaa vieläkään ja se on nyt seuraava "ongelma" johon paneudutaan. Tänään olis tarkotus ottaa pihalla sitten parit ilmasut molempien kanssa. Eilen sato niiiiiin paljon ettei kukaan meistä halunnu lähteä pihalla.:) Ei edes Everi ja se tarkoittaa silloin, että vettä tulee oikeasti paljon!:)