Tänään treenattiin Inarin kanssa meillä ja hauskaa oli! Alunperin treenit piti järjestää Inarin luona, mutta meijän autosta meni vaihdelaatikko, joten oon nyt sitten motissa täällä kotona...:(

Päästettiin ekaksi Acu ja Niki purkamaan pahimmat "höyryt" vapaana. Acuhan ei ole nähnyt vieraita koiria piiiitkään aikaan, mutta hyvin otti Nikin vastaan.:) Pientä jännitystä oli aluksi, mutta nopeasti tilanne "rauhottui". Päästin sitten myös Everin mukaan leikkiin ja se teki Everille oikein hyvää!! Everi ei ole touhunnut vapaana muiden koirien kanssa, kun viimeksi viime vuoden puolella! Niin no pentutapaamisessa tietenkin, mutta ei siis aikuisten koirien kanssa.

Laitoin Everin sisälle ja otin Aculle valjaat ja hihnan. Otettiin hallittavuutta ja kontaktia Nikin läsnäollessa ja ihan suht hyvin meni. Ei siis ainakaan ollut mitään rähinään viittaavaa, mutta Acun oli aika vaikea keskittyä. Piti ottaa todella lyhyitä pätkiä, jotta sai onnistuneita suorituksia, mutta onnistuminen on ehdottomasti pääasia!!!!

Otettiin Aculle myös pari ilmaisua ja ne nyt meni taas vähän silleen ja tälleen. Osa syy oli varmasti se, että Acu oli todella väsynyt Nikin tapaamisen jälkeen. Toinen syy oli se, että ensimmäisen piilon vierestä mihin Inari meni löytyi tennispallo, jota Acu oli ettiny koko eilisen päivän! Eli keskittyminen hieman harhaantui ja huomasin pallo asian vasta kolmannella ilmaisulla. No annoin pallon sitten Inarille ja vika ilmaisu menikin sitten paremmin ja palkaksi Acu sai pallon. Se oli kyllä tosi hämääntyny, kun ei saanutkaan lihapullaa.:) Acu ei edes jaksanut leikkiä pallolla vaan pisti maaten hankeen, joten siitäkin huomasi Acun olevan puhki.

Laitoin Acun sisälle ja toimin Inarille ja Nikille avustajana kosketuskeppi- ja hiirimatto-treenissä. Myöskään Niki ei ollut parhaassa vedossa ja sille ei edes otettu ilmaisuita vaan ainoastaan kosketustreeniä.

Viimeisenä oli sitten vuorossa Everi ja Everihän sai täydet kymmenen pistettä!! Veti taas niin hirmuisella innolla, että oli niiiiiin ilo seurata! Inarin löydettyään Everi otti hienosti katsekontaktin ja lähti jopa tulemaan mun luo!:) Ainesta kertovaksi pelastuskoiraksi siis selkeästi on. Nyt mun on pakko käydä ostamassa ne valjaat Everille ja ruvettava ottamaan hajuilmaisuita, jotta pääsemme eteenpäin treeneissä ja saan samalla vahvistettua ilmaisua ihan eri tavalla.