Eilen pidettiin treenit täällä meillä ja paikalla olivat: Minna&Rilla, Henna, Tommi&Marski, Joonas&Viti, Seija&Vette, Tiina-Leena&Turre sekä Sandy joka on yhdistyksemme entinen jäsen.

Aluksi otettiin kaikki koirat pihalle ja otettiin kontaktiharjoituksia. Acu oli aika kierroksilla, mutta ei agressiivisella tavalla. Haukkui, vinkui, mourusi, piippasi ja kiskoi valjaissa, mutta koska kolinapurkkia en treeneissä käytä, jouduin keksimään muita juttuja joilla Acu sai rauhoittumaan. Aculle oli kyllä selkeästi liikaa se, että vieraita koiria oli 5 kappaletta ja oltiin vielä tosi lähellä niitä. Itselleni tuli muutaman sekunnin mittainen uskonpuute, kun ajattelin, että jos Acu oikeasti haluaisi lähteä muiden koirien luo, ei mulla olisi ollut mitään mahiksia estää sitä....Kokosin itteni ja luotin Acuun ja lopulta se rupesi rauhoittumaan ja otti kontaktia ja meni maahan yms. käskyt. Pienistä edistymisistä on hyvä jatkaa!

Pidettiin treenit ihan tässä pihapiirissä, koska pimeä tulee jo 19.30 tai no voiko sanoa jo! Ihanaa kun on niinkin pitkään valoisaa.:) Ensimmäisenä otettiin Turre ja Turren kanssa otettiin ilmaisun vahvistamista. Turren ilmaisuna on hyppy Tiinan jalkaa vasten ne meni suht okei. Minna mainitsikin, että tälläinen pihapiiri on todella vaativa ympäristö aloitteleville koirille, joten yhdellä jos toisella oli hieman ongelmia keskittymisessä.

Seuraavana oli Marskin vuoro ja Marski veti tosi hyvin!:) Itseäni hieman hymyilytti Hennan kommentti, että heidän suhteensa Marskiin on parantunut, koska käyvät nykyään säännöllisesti koirapuistossa.:) Marskilla on ilmaisuna käteen koskeminen eli sama mikä meillä Acun kanssa. Hennahan käyttää Marskille nykyään palkkana sapuskaa eikä leluja, joten uskon, että senkin takia motivaatio on parantunut.

Sitten oli vuorossa Minna Rillansa kanssa. Minnalla oli "hieman" huono päivä ja en ole ikinä nähnyt Minnan "karjuvan" Rillalle miten eilen teki. Minna jaksaakin aina muistuttaa meitä, että älkää tehkö niin miten itse teen vaan niin miten sanon. Se piti kyllä eilen paikkansa.:) No Minnan tuuleen oli kyllä syynsä...Ensi viikolla meillä ei ole virallisia treenejä vaan Lup-ilta, jossa käydään läpi kaikenlaisia asioita. Minna varoitteli meitä, että siellä saattaa syttyä sota ja tiettyjen kouluttajien tapoja on kritisoitu yms...Aika ihmeellistä ettei asioista voi puhua suoraan sille ihmiselle joka jostain syystä ottaa päähään vaan laittaa sitten viestiä menemään muille ja manailee sitten "yksinään".....

No palataan treeneihin, eli seuraavana oli vuorossa Viti. Vitihän oli kuin eri koira, joten hoidossa ollut toinen koira oli ilmiselvästi lähtenyt pois ja Viti pääsi taas toteuttamaan itseään. Myös Vitillä oli hieman vaikeata ymmärtää piha-alueella tapahtuvaa etsintää, mutta onnistuneeseen suoritukseen saatiin lopetettua.

Sitten oli vuorossa Vette ja Vette oli muuttunut todella paljon! Oli ilo nähdä, ettei pelännyt ihmisiä ja nautti työn tekemisestä!! Seijalle itselleen kävi aika paha vahinko...Seijalla on viime vuoden puolella mennyt polvilumpio ihan rikki ja se on nyt täynnä rautaa yms. korjaukseen tarkoitettua matskua...No Seija sitten kaatui selälleen tossa meijän tiellä ja jalka kipeytyi pahasti. Hän sanoi heti kaatumisen jälkeen, että hänen täytyy mennä autoon istumaan ja katsomaan onko raudat tulleen ulos...HUI!!! No ei onneksi ollut tullut, mutta lumpio oli mennyt paikoiltaan....Tosi paska juttu....

Viimeisenä oli sitten vuorossa Acu ja otettiin Acu vikana myös sen takia, koska en halunnut käyttää Aculle alapihaa. Maalimiehet sijoittuivat yläpihalla ja metsän reunaan ja Acu veti ihan älyttömän hyvin! Oon tosi tyytyväinen miten paljon ollaan edistytty siitä kun aloitettiin treenaaminen!:) Pari viimeisen ilmaisun aikana Acu alkoi selkeästi väsymään, mutta Minna halusi tarkoituksella ottaa vielä ne kaksi viimeistä, ettei Acu opi siihen, että pääsee helpolla. Acu ei härkkinyt maalimiehiä ja käteenkoskeminen ja maalimiehen luoksejääminen sujuivat tosi hyvin! Jälleen kerran: HYVÄ ME!!!:) Ja saihan Acu taas kehuja ulkonäöstä ja hyvästä käytöksestä!!

Tosiaan ens viikolla ei ole virallisia treenejä, mutta kirjoittelen taas kun ollaan treenattu!