Eilen oli tiistain ryhmätreenit, jotka pidettiin Kompassikadulla Kauklahdessa 18.30 alkaen. Paikalla olivat Minna, Minnan mies Jallu&Rilla, Henna, Tommi&Marski, Tiina-Leena&Turre, Katja(Katjalla ei vielä ole koiraa) ja minä&Acu. Treenien teemana oli hallittavuus ja ilmaisu.

Paikka oli Aculle sinänsä hieman haastava, koska auto/kävelytiet menivät suht vieressä eli emme olleet ihan omissa oloissamme.. Alue oli myös hyvin aukea, joten näkyvyys oli todella hyvä.

Aluksi Minna pyysi meitä ottamaan koirat autosta ulos ja otimme hallittavuusharjoituksia sekä tervehtimisiä. Me menimme Acun kanssa kauemmas muista koirista, koska Acullahan on yhä tätä rähinää ja pörhistelyä. Uskomatonta kyllä Acu ei tehnyt mitään ärinään tai epävarmuuteen liittyviä elkeitä vaan otti kontaktia paremmin kuin olisin uskonut toivoa. Ajattelin ennen treenejä, että se tulee olemaan semmoista kiskomista ja käskyttämistä mutta ei sinne päinkään!:) Kyllähän Acu tuijotti koiria, mutta häntä alhaalla ja vinkuen "intovinkua". Älkää kysykö mistä moinen johtuu.:) Acu pystyi olemaan myös selkä muihin koiriin päin, mitä se ei ole tehnyt varmaan koskaan. Lähestyimme sitten pikkuhiljaa muita koiria ja häntä pysyi alhaalla ja kontakti säilyi. Lopetimme lähestymisen kun olimme noin 20 metrin päässä ja muut laittoivat koiransa autoon me siirryimme lähtöpaikalle. Edes silloin Acu ei mennyt kierroksille, vaikka muiden koirien hajut olivat vahvasti ilmassa . Uskoisin, että suurin syy tähän muutokseen on se, että Acu käyttää treeneissä valjaita (tavallisen remmin sijaan) ja on oppinut yhdistämään valjaat "kivaan" tekemiseen. Kolinapurkkiahan en ole kertaakaan käyttänyt näissä treeneissä, enkä kyllä tule käyttämäänkään, koska se olisi pakote Aculle toimia "oikein".

Hakutreenejä otimme ensiksi Turren ja Marskin kanssa ja sitten oli meidän vuoro. Acullahan meni viime treenit aika pyllylleen, joten mielenkiinnolla odotin miten onnistumme tällä kertaa. Päätimme ottaa koko hakuketjun kerrallaan ja katsoa ensin miten se menee. No se meni vähän hassusti. Acu sai hyvin hajun ja löysi maalimiehen, mutta sitten tuli taas muutamia kaarroksia, kun olisi pitänyt tulla mun luo. Käänsin sitten selän ja Acu jatkoi pellon haistelua. Minna pyysi kutsumaan Acun luokseni ja lähettämään uudelleen ja kun Acu on maalimiehen luona sanoisin käskyn "käsi", joka siis tarkoittaa sitä, että Acun pitää tulla koskemaan kuonolla oikeaa kättäni ja sitten mennään näytölle. Toimin Minnan ohjeiden mukaan ja heti kun Acu oli maalimiehen luona hihkaisin käsi-sanan ja Acu nosti korvat pystyyn ja mietti hetken ja tuli täyttä laukkaa koskemaan kättäni.:) Sitten sanoin "näytä" käskyn, jonka toimesta on siis tarkoitus lähteä maalimiehen luo, mutta Acu ei mennytkään.. Se otti askeleen eteenpäin ja jäi katsomaan mua hölmistyneenä. Sanoin uudestaan näytä ja taas mentiin askel eteenpäin ja Acu pysähtyi ja jäi toljottamaan ilmeellä, että "ootko nyt ihan varma/mitä sä sanoitkaan". Kolmannella kerralla näytä sanan jälkeen mentiinkin sitten jo vauhdilla perille maalimiehen luo ja sitten tuli tietty hirmuiset kehut ja purkki lihapullia.:) Minna totesi heti sen jälkeen, että Aculla oli piuhat "vähän" solmussa.:) Muut haut menikin sitten ihan nappiin. Käteen koskeminen ei ole aiemmin ollut niin selkeää ja nyt Acu jäi maalimiehen luo eikä lähtenyt haahuilemaan. 

Jallun ollessa maalimiehenä kävi Acu antamassa sille paljon pusuja, mutta sehän on jo tiedetty, että Acu tykkää pojista.:) No ei sais ilkeillä..Aculla on tosiaan isompia miehiä kohtaan miellyttämisen tarve ja esim. Ry:n Mattia Acu ensimmäisellä kerralla vierasti aikalailla...Acu siis halusi pusuilla rauhoitella tilannetta. Toinen "kritiikin" aihe oli oma mokani viimeisessä haussa. Vika haku oli ns. loppukevennys eli Minna lähti juoksemaan Acusta pois päin ja vähän lällätteli sille. Acun ilme oli taas näkemisen arvoinen kun Minna ei kyyristynytkään tms. vaan heittäyty hankeen. Acu vilkas mua, että mitä, hä!?? Miksi tuo nuin teki.:) Lähetin Acu matkaan ja Minnan luo päästyämme palkkasin Acun Minnan yli ja tämä tietty aiheutti sen, että Acu nojaili Minnaan ja lopulta hyppäsi sen yli. Tämä ei siis ole suotavaa jos olisi ollut oikea etsintätilanne päällä. Pitää siis muistaa, että mistä palkkaa.

Yhteenvetona treenit oli siis todella hauskat ja onnistuneet. Innolla odotan taas ensi kertaa!!

Aiemmissa treeneissä on Acu siis ilmeisesti ollut vaan kipeä. Käytös oli nyt kuitenkin niin erilaista ja Acu oli ihan oma itsensä. Viime treenien jälkeenhän Acu oli aika maassa sen koko viikon ja ärhenteli Everille uusissa tilanteissa ja oli semmonen varautunut. Acu myös yski silloin muutamana päivänä, joten jonkin sortin tauti on tainnut olla päällä.

Kotiläksyksi saatiin kontaktiharjoituksia muiden koirien läsnäollessa ja ilmaisun vahvistamista.