Tiistain treenit pidettiin jälleen Kompassikadulla kökkelissä. Paikalla olivat Tiina-Leena&Turre, Henna ja Tommi&Marski, Joonas&Viti sekä minä ja Acu. Minnalla oli tietty Rilla mukana ja sille otettiin sitten lopuksi ilmaisuita.

Minna oli vähän myöhässä ja ilmoitti, että voidaan jo ottaa koirat ulos ja ottaa kontaktiharjoituksia. Mentiin taas Acun kanssa kauemmas muista ja Aculla oli "pieniä" isotteluoireita ja pissauksen jälkeen suditteli ja katteli Marskia ja Turrea.. En sitten tiiä kuinka paljon merkitystä sillä oli, että Viti oli nyt ekaa kertaa mukana ja oli ns. vieras koira. No en ota stressiä tosta Acun käytöksestä, koska kuitenkin päästiin taas lähemmäs muita koiria ja häntä (ja karvat) pysyi alhaalla. Kontaktit sujuivat, joten kaikki näyttää hyvälle.

Muut koirat laitettiin autoon ja sitten Minnan ohjeiden mukaan otettiin paikallaoloa ensiksi Acun kanssa. Acu meni tosi nopeasti kierroksille, mutta suoritti tehtävän loppuun. Ei kuitenkaan niin miten olisin toivonu. Kun tehtävä oli ohi Acu "hyppi" muita vasten ja kävi härväämässä. "Hyppimisellä" tarkotan siis sellaista ettei hyppää päin vaan vähän ohi ja yrittää seistä takajaloillaan. Pylly mikä pylly..

Vitillä paikalla olo meni suht hyvin ja Joonas käyttää samaa tuplakäskyä mitä mäkin Aculle, eli ensiksi istumaan ja sitten sanotaan paikka tms. Muut käyttävät vain istu käskyä ja vapautus tapahtuu sitten vapaa-käskyllä. Ite käytän myös paljon käsimerkkejä ja olenkin ajatellut josko Everiä opettais vain käsimerkein..hmhmm..pohdinnan alla siis.:)

Seuraavaksi otettiin sitten ilmaisuita ja juuri kun oltiin Acun kanssa päästy "lähtöalueelle" ja Henna oli jo piilossa, bongasin sen saman s##tanan husky-ulkoiluttajan, joka oli viimeksikin siellä. Sillä ei tosiaan ole mitään kontrollia koiriinsa ja nytkin ne vaan rähis/haukku meihin päin ja omistajalla oli täysi työ saada ne liikkeelle. Odotettiin siinä sitten, että josko ne kohta pääsisivät ohi ja Acuhan kyyläs. Sano myös kaksi matalaa vuffausta, mutta ei muuta. Mietin siinä sitten ääneen, että mitäköhän Acu lähtee etsimään kun sanon etsi-käskyn...:) No Acu toimi niin hyvin kun vaan voi!!:) Lähettiin kiertämään peltoa ja Acu sai hajun (en siis vieläkään ollut varma, että onko se Hennan vai kenties niiden huskyen/omistajan haju) ja annoin etsi-käskyn. Acu lähti hirmuista kyytiä tietä kohti (samalla suunnalla oli siis myös Henna) ja löysi Hennan heti. Sanoin vahvistukseksi käsi-sanan ja Acu pinkaisi käteen ja näytä-käskyn jälkeen mentiin näytölle ja Acu jäi tosi hyvin maalimiehen luo odottamaan!! Palkat ja kehut saatuaan jatkettiin takasin pellolle ja toinen maalimies oli jo ehtinyt piiloon. Käytiin peltoa läpi ja Acu ei tuntunut saavan hajua. Lopulta Acu näki Tiina-Leenan ja lähetin Acun matkaan. Acu pinkoi täyttä laukkaa Tiina-Leenan luokse vielä kovempaa koskettamaan mun kättä! En siis käyttänyt käsi-käskyä vaan tuli ihan itse!!JEE!! Tuli vaan mieleen se discoveryn sarja missä on kuvattu hidastettuna asioita...:) Acun kuono on lytistynyt ihan kunnolla kättäni vasten...:) No näytölle mentiin taas ja Acu jäi hienosti odottamaan maalimiehen luo. HYVÄ ME!!

Marskilla meni ilmasu tällä kertaa tosi hyvin ja keskitty myyräjahdin sijaan ihan itse tekemiseen.:) Henna käytti tällä kertaa lelun sijaan namia, joten sillä on ratkaseva merkitys asiaan.

Turrella oli pieniä ongelmia mutta ONNEKSI Tiina-Leena oli niin päättäväinen eikä antanut periksi, vaikka Turre yrittikin päästä "helpomman" kautta.:)

Viti ei ollut olleenkaan oma itsensä. Se oli hirmuisen varautunut ja arka..Joonaksella on kuulemma ollut toinen koira hoidossa reilun viikon, joten se varmasti vaikutti asiaan. Olisi kiva tietää millainen tilanne siellä kotona oikein on ollut, koska Viti on muutenkin todella herkkä.

Minna otti lopuksi Rillalle muutaman ilmaisun. Menin ensimmäisenä maalimieheksi ja kun Rilla löysi mut niin se hyppi ihan täysiä mun päähän!! Olin siis kumarassa, pipo silmillä ja huppu päässä. Myös toinen maalimies sai osakseen hyppimistä. Myös Minnalla on siis tekemistä.:)

Ensi tiistaina treenit on Oitbackassa ja taas uusi paikka edessä! Mielenkiinnolla odotetaan!:)