No nyt on hälytreenit ohi ja menihän ne ihan mukavasti!

Paikalla oli maalimiehinä Katja, Greta ja Ellin mies Trishan. Koirakkoina olivat Tessi, Roxy ja kartturina Sari, Marjut, Eetu ja kartturina Max sekä Janna, Elli ja kartturina Inari.

Treenit alkoivat hieman myöhässä ja Elli oli unohtanut ilmoittaa mm. Marjutille hälytreenien aloitusajan...Sinänsä siinä ei ollut hätää koska normitilanteessahan hälytys tulee ilman ennakkovaroitusta. Janna ja Sari olivat navigoineet Pyykorventielle Espooseen, mutta onneksi Vihdin Pyykorventielle ei ollut matkaa kun muutama kilometri.:)

Juonena meillä oli seuraava: Perhe, johon kuului äiti, isä ja ainakin yksi tyttö olivat hiihtoretkellä eksyneet ja isoisä oli tehnyt ilmoituksen poliiseille.

Ainiin, Elli unohti myös sukset, jotka oli tarkoitus sijoittaa metsään maalimiesten alueille. Meilläkään ei suksia täällä himassa ole kun kaikki on edelleen Levin mökillä.....

Sää oli mitä parhain, mutta silti ainakin Katja jäätyi aika pahasti tuolla metsässä...

Olimme jakaneet kolme etsintäaluetta ja lähetimme koirakot matkaan. Max joutui tosiaan kartturin hommiin, koska Santeri oli tullut kipeäksi eikä päässyt paikalle.

Itse toimin kotoa käsin johtona eli esitin siis Vapepan tyyppiä, jolle koirakot soittavat havainnoista. Kirjasin kaikki soitot ja lähetysajat kellontarkasti ylös loppuraporttia varten.

Esimmäinen soitto tuli koira 1:ltä eli Marjutilta ja Maxilta. Eetu oli löytänyt hirvitornissa majailleen Trishanin todella nopeasti. Käskin koirakkoa etsimään loppualueen vielä läpi ja Trishan lähti tänne meille päin.

Tessille ja Sarille oli tarkoitus antaa "helppo" alue, koska Sari oli todella kipeä. Lähetimme ne aluksi tarkastamaan Pyykorventien ja sillä välin Greta meni piiloon pihallamme olevaan varastokoppiin. Kun Greta oli päässyt piiloon soitin kartturille ja ilmoitin, että naapuri on tehnyt näköhavainnon kadonneesta henkilöstä pihapiirissämme. Pyysin koirakkoa palaamaan ja tutkimaan piha-alueen. He kysyivät paljonko metsäaluetta, joka oli merkitty karttaan, piti tutkia ja sanoin ettei kun muutaman metrin alueelta. Pointti oli siinä, että maasto pihamme alapuolella on todella haasteellinen eikä sieltä oikeasti pääse kovin helposti ylös koska kalliojyrkänteet ovat todella korkeat. Noh...kattelin sitten ikkunasta, kun jostain syystä Tessi ja Sari haravoivat alapuolen metsää ja katosivat sitten lopulta näkyvistä. Olimme Ellin kanssa olettaneet, että he seuraavat johdon antamia ohjeita ja tulevat ensiksi tutkimaan pihapiirin. Oletus oli väärä, koska he päättivät aluksi käydä läpi alueen reunat ja Elli oli rajannut vielä todella reilun alueen talomme ympäriltä.....

Lopulta he sitten saapuivat pihapiiriin ja Roxy sai Gretasta hajun ja kävi hienosti ilmaisemassa kopin!! Roxyllahan on ikää jo reilu 10 vuotta, joten rankka päivä oli Roxyllekin!!

Kesti melko kauan kunnes Jannasta ja Inarista kuului mitään. He sitten soittivat ja kertoivat että olivat käyneet alueen läpi, mutta mitään ei ollut löytynyt..No Katjahan siellä heidän alueella oli, joten pyysin heitä jatkamaan alueen läpi käymistä, koska perheen äiti oli yhä kateissa. Kaikki muut olivatkin jo meillä sisällä nauttimassa lämmöstä ja tarjoiluista ja lopulta tuli Inarilta soitto, että olivat löytäneet Katjan. Santtu oli käynyt saattamassa Katjan piiloon ja samalla heittänyt Katjan hanskan alueen alkupäähän. Elli oli halunnut lähteä ilmaisemaan hanskaa, mutta Janna oli ohjannut koiran pois Santun jäljiltä, koska he olivat jo tehneet näköhavainnon Katjasta. Mielestäni tässäkin tapahtui virhe, koska eikös koiraan pitäisi luottaa ja käydä tarkistamassa kaikki mitä koira haluaa ilmaista...?? Noh nämähän olivat vaan treenit ja tositilanteessa olisi ehkä toimittu toisin.

Loputkin ihmiset tulivat sitten sisälle nauttimaan ja loppupalaverin jälkeen porukka lähti kotiin. Acu ja Everi käyttäytyivät oikein mallikkaasti ja porukan lähdettyä pääsin pojat pissalle. Acu otti ihmeen rauhallisesti, mutta veikkaan ettei se ollut nähnyt Roxya pihalla, koska jos olisi niin Acu ois alottanu armottoman piippauksen, että mä hei haluun leikkimään..:) Tietty hajut oli jääny, mutta Acu ei reagoinut niihin kummemmin. Loppuillan koirat sitten nukkuivat.:)

Saatiin tosiaan positiivista palautetta vieraista maalimiehistä, tarjouluista ja lämpöisestä loppupalaveri paikasta. Lisäksi kehuttiin maastoa ja sanoinkin, että tervetuloa uudestaan!:)