Osallistuimme ensimmäistä kertaa vapaaehtoisiin treeneihin Acun kanssa. Treenit järjestettiin Abrasintiellä lauantaina 21.02.2009 klo 13.00 alkaen. Paikalla olivat Seija&Vette, Elli&Rocky, Inari&Niki sekä minä ja Acu.

Vapaaehtoisissa treeneissä ei siis ole virallista koulutussuunnitelmaa eikä virallista vetäjää. Lauantaina treenit veti Inari ja otettiin jokaiselle koiralle vähintään kolme etsintää.

Meidän osalta treenit meni vähän vituralleen. Omaa virhe ja kadutti kyllä jälkeenpäin aika rankasti. Vaadin Aculta ihan liikaa ja Acu ei kyennyt toimimaan oikeastaan mitenkään. Olimme siis tehneet koko hakuketjun onnistuneesti viimeisissä intensiivitreeneissä ja samoin kotioloissa useaan otteeseen. Nyt oli kuitenkin vieras paikka ja vieraat ihmiset ja en ottanut niitä muuttuneita tekijöitä huomion.....Acu ei siis kyennyt suorittamaan hakuketjua onnistuneesti, ei esim. jäänyt maalimiehen luo näytölle, ei koskenut kunnolla käteeni. Lisäksi Acu hilseili ja oksensi...Eli meni siis täysin yli. On se vaan uskottava, että Acu on todella herkkä tietyissä tilanteissa!

Positiivisia asioita oli ne, että Acu totteli luoksetuloa todella mallikkaasti, ei kiinnittänyt huomiota läheiseltä talolta kuuluvaan koiran haukuntaan ja ei räyhännyt autosta kun pari kertaa ja lopetti senkin käskystä.

Tarkoitus oli vielä tauon jälkeen ottaa Aculle tosi helppo etsintä, jotta pystyisimme lopettamaan onnistuneeseen suoritukseen, mutta valitettavasti se jäi tekemättä. Juuri kun olin ottamassa Acua autosta pois huomasin tietä pitkin tulevan koiranulkoiluttajan. En halunnut ottaa sitä riskiä, että treeneistä olisi jäänyt vielä pahempi maku suuhun jos koirakko olisikin tullut takaisin juuri kesken etsinnän. En nimittäin luota Acuun vielä niin paljon, että voisin pitää sitä vapaana tiellä kun vieras koira ohittaa remmissä.....

Teimme sitten kotona pari onnistunutta helppoa etsintään ja Acu toimi täysin stressittömästi ja siitä näki, että hei, nyt mä tiedän taas mitä sä multa pyydät!! Jaan nyt siis ketjun pienempiin osiin ja aloitan jokaisen osa-alueen vahvistamisen erikseen. Huomenna on sitten yhteistreenit ja katotaan mitä tehdään Acun kanssa. Se on taas muutenkin niin uusi tilanne Aculle, kun on hirmuinen määrä vieraita ihmisiä, uusi paikka ja todella paljon koiria. Voi olla, että ei tehdä muuta kun kontaktiharjoituksia ja katsotaan miten suhtautuminen muihin koiriin sujuu.