Suoritimme Acun kanssa intensiivikurssin 13.-28.01.09 Minnan ja Marjutin johdolla.

Ensimmäinen kerta käsitti teoriaosion koskien pelastuskoiratoimintaa ja siitä sitten jatkettiin käytännön treeneillä.

Teoriaosuus järjestettiin Marjutin (sekä tietenkin ihanien Eetun ja Hiskin) luona ja oppilaina paikalla olivat Joonas, Katja ja minä. Joonaksella on australianpaimenkoira narttu Viti ja Katjalla ei ole vielä tällä hetkellä omaa koiraa. Minä itse siis treenaan Acun kanssa ja kotioloissa sitten Everin kanssa.

Ensimmäiset käytäntötreenit pidimme Halujärventiellä ja hauskaa oli!

Tärkeintä oli Minnan ja Marjutin (ja myös itseni vaikka tiesinkin sen jo...)kannalta nähdä miten Acun ylipäätään käyttäytyy etsintätilanteissa ja vieraassa ympäristössä. Ensimmäisen treenin tarkoitus oli siis antaa vahvistus siihen, että voimme Acun kanssa ylipäätään aloittaa koko toiminnan. Ensimmäinen treeni meni mielestäni hyvin ja saimmekin positiivista palautetta molemmilta ohjaajilta. "Kritiikkiä" tuli siitä kun Acu lähti enemmän jälkien perään mitä hajujen.

Ensimmäisessä "etsinnässä" lähdimme Acun kanssa remmissä käymään peltoa läpi ja maalinainen (Kirsi) oli jemmassa puun juurella pellon toisella puolella. Acu oli ihan "hurmiossa" hajuista ja ei siis ollut oikein toivoakaan, että olisi nostanut kuononsa hangesta pois. No eipä siinä mitään, käytiin peltoa läpi ja lähestyttiin Kirsiä vähitellen. Lopulta oltiin n. 5 metrin päässä Kirsistä ja Acu oli uppoutunut täysin haistelemaan Hiskin pissaa heinäkasassa. Yht´äkkiä Acu nosti pään ylös ja hoksasi Kirsin. Acun ilme on kyllä muistamisen arvoinen kun se oli niiiin hölmistyneen näkönen, että mitä hemmettiä! Tuolla puun juurellä kököttää joku ihminen.:) Mentiin vauhdilla Kirsin luo ja Acu sai hirmuiset kehut ja tietty purkin palkaksi (heh, ei siis kolina vaan namipurkki.:).....). Seuraava etsintä mentiin sitten tekemään puhtaalle hangelle ja sehän meni niiiin mallikkaasti kun vaan voi! Acu sai hajun ilmasta heti ja siinähän sitten juoksin sen perässä mitä pääsin ja Acu oli into pinkeenä odottamassa maalimiehen luona!

 

Seuraavat treenikerrat vahvistimme etsintää ja otimme vähitellen mukaan "etsi" käskyn. Acun ilmaisuna on kertova ilmaisu. Se siis tarkoittaa sitä, että kun Acu on löytänyt maalimiehen tulee se mun luokse ja koskettaa oikeaa kättäni. Myös tätä otimme mukaan jo viimeisillä treenikerroilla ja käsikontakti harjoituksia teimme kotona.

Nyt oli sitten edessä pieni treenitauko, koska ryhmä aloitti ympäristöharjoitukset mm. Sellossa. Me jätimme ne väliin Acun kanssa, koska en uskonut Acun olevan vielä valmis niin rankkaan osioon ja en halunnut, että suhteemme saa yhtään takapakkia. Varsinkaan treenitilanteissa. Pyrkimykseni on pitää treenitilanteet yltiö positiivisina ja saada Acu ymmärtämään ns. tavallisen lenkin ja treenien ero. Olen ostanut Aculle valjaat joita käytämme siis vain treeneissä. Oli treenit sitten kotioloissa tai muualla. Nopeasti on Acu tajunnut, että hei kun nää laitetaan päälle ni pääsee tekemään kaikkea kivaa.:)