Kylläpä aika on vierähtänyt...Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua! Kävimme tosiaan viime perjantaina Wirenin luona ja saimme todella paljon mielenkiintoita tietoa koulutusasioista. Viikonloppu menikin niitä sulatellessa ja vieläkin on aikamoinen aivojumi...:(

Matka sinne sujui oikein mukavasti, Everi ei oksentanut kun mennessä ja takaisin tullessa kuolauskaan ei ollut ihan mahdotonta. Oli myös tosi kiva, että Santtukin pääsi lähtemään mukaan. Oli todella hyvä, että oli kaksi ylimääräistä korvaa kuuntelemassa luentoa, koska en yksin olisi muistanut puoliakaan ohjeista enää seuraavana päivänä.

Pysähdyttiin matkalla pienelle lenkille ja se olikin ensimmäinen kerta kun koirat olivat yhtä aikaa remmilenkillä. Hyvin meni, Acu vaan oli hieman unohtanut remmikäyttäytymistä, mutta kyllä se nopeasti muisti mistä oli kyse, eli vetää en saanut.:)

Perillä vaihdettiin muutama sana Wirenin kanssa ja sitten otettiin koirat autosta ja ne saivat tutustua pihapiiriin. Sen jälkeen laitettiin Acu autoon ja lähdettiin Everin kanssa tutustumaan keppikosketuksen saloihin.:) Heh, hirveätä kyllä sanoa, mutta en välttämättä seuraavaksi koiraksi ottaisi enää paimenkoiraa kun huomasimme millainen luonteenominaisuus oppimisen suhteen, ainakin Everillä on.:) Eli teoriani siitä, että Everi olisi blondi ei välttämättä pidäkkään paikkaansa.:) Eikä kyllä myöskään se, että se vedättäisi meitä kuusnolla! Everi vaatii siis PALJON lyhyitä koulutusosioiden toistoja ja sitä kautta opitut asiat menevät lopulta perille. Jos esim. olet eilen opettanut Everille jotakin ovat sen aivot saattaneet deletoida tiedot ja kaikki pitää aloittaa alusta....Eli paljon paljon lyhyitä toistoja....Täysin erilaista mitä Acun kanssa!!

Wiren piti teorialuennon ja meinasi oikeasti iskeä ahdistus...Sitä tiedon määrää minkä saimme ei pysty selittämään...Onneksi saimme myös koulutusvihkosen, jossa asiat on pääpiirteittäin selitetty.

Viimeisenä oli sitten Acun vuoro. Wiren analysoi Acun melko herkäksi mieheksi ja nimesi sen Hessu Hopoksi.:) Tämä jälkimmäinen kyllä jo tiedettiin.:) Sanoi myös, että on TODELLA positiivista, että Everillä on kaverina tuollainen "höslä", joka ei arastele. Acun kanssa otettiin pihalla kontaktiharjoituksia ja ne menivät oikein hyvin!

Yleisesti ottaen olen todella tyytyväinen käyntiin. Sain ainakin sitä mitä halusin, eli uusia näkökulmia koulutus ja kasvatusasioihin. Wirenin ja Vilanderin analyysitkin (Acusta) poikkesivat niin paljon, että myös sen takia on todella vaikeata sulatella kaikkea "oppimaa". Olen kuitenkin uskonut laumahierarkiaan jne. ja nyt ne teoriat on kumottu. Hmmm....Vaatii todella paljon työtä, jotta vihdoin joskus ymmärrän nämäkin asiat.:)

Nyt ollaan tosiaan aloiteltu treenejä ja yritän viikonlopun aikana päivitellä tuota uutta treeniosiota, josta voi käydä lukemassa miten meillä hommat sujuu...

Maanantaina käytiin Everin kanssa ottamassa rokotukset ja huomasi, että toiset koirat ovat ruvenneet kiinnostamaan. Odotustilassa oli kolme muuta koiraa ja yksi kisu. Hallinnassa ei onneksi ollut mitään ongelmia ja odotti tosi nätisti istuen reilu puoli tuntia ennen kun päästiin ottamaan rokotus! Toinen kives ei ole vielä laskeutunut ja sovittiin, että vuoden iässä ultrataan se ja tsekataan tilanne. Toinen imusolmuke oli turvonnut ja sitä lekuri pyysi seuraamaan. Kasvu on sujunut myös oikein hyvin ja painoa on nyt kertynyt 15.8 kg. Koivetkin olivat suorat.

Maanantaina käytiin Acun kanssa Annan luona ja voi vitsi miten ilonen olin kun kuulin tuloksista!!! Gluteenittomasta ruokavaliosta on todella ollut hyötyä! Acu oli todella rauhallinen, eli kaikki kosketukseen liittyvät aristelut olivat poistuneet. Acu ei myöskään ollut jumissa mistään!:) JEE! Kolmen viikon kuluttua mennään taas ja silloin Everikin tulee samaan reissuun, joten saa nähdä mitä muutoksia sitten on tapahtunut.