Dodiin! Ollaan piiiitkästä aikaa jääkaudella. Tai no Acullehan tämä on kolmas (viimeisin ei ollut ihan täysin tiukka Iceage). Everille tämä on ensimmäinen ja Halli pääsi pälkähästä.:)

Käytiin tosiaan eilen Kirsin luona koska ollaan muuttamassa Kirkkonummelle ihmisten ilmoille ja remmilenkit tulevat taas olemaan osa arkipäivää. Vaikka sielläkin asutaan suht metässä, eli ei esim. katuvaloja, kulkee siellä kuitenkin ihmisiä ja koiria (jopa!) päivittäin vastaan.:) Acullahan on ollut yhä remmiräyhäämistä ja tiesin sen, että en tule pärjäämään kolmen ison koiran kanssa lenkeillä jos yksi räyhää....Ja sama Santulla.

Kirsi sitten eilen testasi valkkarit (Acu testattiin jo vuonna 2007). Tuomiot oli seuraavat:

Everi: Kova, itsevarma, ihana valkkari, terve mieleltään mutta ei luottamusta muhun.

Halli: Pehmeä, hieman epävarma, tyypillisempi valkkari, hieman arka mutta terve päältään. Ei luottamusta muhun.

Everistä olin itse hieman yllättänyt että ei luottanut muhun...Hallista sen tiesinkin mutta Halli tuli sentään lopuksi haistelemaan nukkea mun kanssa, siis kun testi oli jo ohi.=D

Eli nyt ollaan tosiaan tämä viikko kun koiria ei olisikaan mutta onneksi Acu ei ollut niin paha mitä silloin kun ensimmäisen kerran käytiin Kirsin luona. Näin ollen saimme joitakin "vapauksia".

Ensimmäisellä viikolla emme siis kiellä koiria mistään. Tänään kuitenkin mogasin Everin kanssa kun se meni juomaan jostain hämärän näkösestä tynnyristä meidän pihalla...Muussa tapauksessa puhumme koirille ainoastaan kun mennään ulos, eli pyydetään istumaan (no senhän ne onneksi jo tietää) ja sitten silitetään kevyesti päälaelta ( alistava ele). Lisäksi saamme käskeä ne istumaan kun on ruoka-aika ja myös tämän ukkelit on osannu jo kauan.:) Nythän on ollutkin sitten ennen näkemätön rumba ovella kun olen ottanut remmit esiin.HAH! Siinähän oon sitten istuttanut koiria ja iskeny pannat kaulaan vuoron perään. Niin ja tietenkin "siunannut" koirat yksitellen.:)

Eilen käytiin sitten ensimmäisellä remmilenkillä pitkään aikaan täällä ja haasteellisinta oli se kun ei saanut kieltää....Niin paitsi Hallia!:) Acu veti kun hinaaja ja oli kärppänä kyyläämässä kaikkea mikä (muka) liikku. No siinähän sai puuskuttaa kurkkarissa...Vitsi mikä idiootti sekin oikeesti on, ois ehkä vähän kivempi sillekin kulkea vetämättä mutta minkäs teet...Everi veti myös suht koht kovaa mutta hyyty sitten loppua kohti. Hallia kielsin (ja nappasin remmistä) pari kertaa ja herrahan oppi niistä. Lönkötteli sitten tyytyväisenä vierellä ja tsiigaili mua.:) Eilen oli onneksi Santtu apuna joka piti Acua. Onneksi täällä ei oikeesti kulje ihmisiä tai koiria (mitä nyt joitain), se on nimittäin tosi paskamainen tilanne kun ei saa kieltää koiria...

No tänään on jo jääkauden aikaan saamat asiat huomannu paremmin.:) Aamusta kävin yksin noitten kolmen kanssa remmilenkillä ja Halli meni hyvin mutta noi kaksi muuta sinkoili minne sattu. Onneksi ens viikolla pääsee jo kieltämään..HUOH! Sisällä muutos on selkeämmin nähtävillä. Koirat ei enää seuraa joka paikkaan ja saa kulkea jopa ulko-ovesta ilman, että koko sakki on siinä helvetti kyttäämässä, että "HEI KAI ME PÄÄSTÄÄN KANS"! Ihan loistavaa kun muutos tapahtuu noinkin nopeesti, antaa motivaatiota itelle.:) Silloin ensimmäisen kerran kun Acu joutu jääkaudelle oli mulle ja Santulle kova paikka. Oli vaikea kattoa kun "raasu" kiikuttaa leluja nenän eteen ja istuu telkkarin edessä niin että koko masiinaa ei edes nähnyt. Muistan vielä kun oikeesti itkin kun teki niin pahaa.HAH, vitsi että oon ollu kyllä hölmö.:) Tämä kaikkihan on siis vain koiran omaksi parhaaksi...Ja silloin se sitten ymmärrettiin. Nyt ollaan kuitenkin lipsuttu TOSI pahasti perushuomioimattomuudesta ja seuraus on tässä.:)

Tänään ehkä positiivisin asia oli se, että kun ollaan käyty ulkona, niin ukkelit ei hievahdakkaan vaikka ulko-ovi käy.:) Ihan loistavaa!!

Pitää vielä tähän loppuun mainita, että alussa mainittuihin "vapauksiin" kuuluu se, että koirat saa olla pihalla vapaana ja puuhata keskenään, eli ihan kaikkia kakka- ja pissajuttuja ei onneksi tarvitse suorittaa remmissä.:)

Kohti siis huomista päivää.:)