Käytiin taas Everin kanssa Klaukkalassa lenkillä. Sisko oli tällä kertaa mukana ilman lapsia. Lähettiin lenkille kuuden jälkeen joka oli selkeästi oikein hyvä aika, koska koiria oli liikenteessä tosi paljon! Ohitukset meni ihan suht ok. Pientä mörköilyä oli kyllä havaittavissa. Olin tosi yllättyny miten monella on remmikäytösongelmia....Suurin osa koirista yritti puskea väkisin meijän luokse, mutta onneksi olivat niin pieniä, että omistajat saivat nyppästyä ne pois. Everillä oli muutaman kerran leijonanharja pystyssä, mutta ei siis murinaa tai kiskomista tms...Toi olikin enismmäinen kerta kun nähtiin n.15 koiraa peräkkäin!:)

Inhottavin tilanne sattu lenkin lopulla. Näin edessäni kultasennoutajan ja naisen joka seiso liinan toisessa päässä. Koira oli paskalla melkein autotiellä ja mamma seiso siis kävelytiellä. Meitä ennen parin ohitti pari terrieriä ja luulin, että ne tunti toisensa kun koirat tervehti toisiaan ja naiset jutteli jotain. Ihmettelin sitte, kun kultsi ja mamma jäi vaan seisomaan paikalleen ja terrierit omistajineen jatko matkaa. Kun päästiin lähemmäs niin näin kultsin ilmeestä, että se tulee "päälle"....Sanoin siskolle, että väistää hieman, että saan suojeltua Everiä. Ja niinhän siinä sitten kävi. Kultsi loikkasi autotien vierestä suoraan meijän luo ja puski Everin pyllylle. Murisin (mullahan ei purkkia ole lenkeillä mukana), mutta kultsi ei reagoinut millään tavalla...Karjasin sille sitten, että häivy ja huitsin ilmaan kädellä. Sitten se peräänty ja Everi oli maastoutuneena mun jaloissa ja häntä koipien välissä....:( Sitten huomasin, että se piski oli avustuskoira ja se mamma oli näkövammanen!!! Ei jeesus mitä porukkaa....Kuulin vaan kun nainen sitten rupesi mussuttamaan kultsille, että ei sitä tolleen saa mennä.....No onneksi en ollu Acun kanssa...Siitä ois tullu ruumiita!

Näin tosiaan jo kaukaa kultsin eleistä, että se on tulossa...Mun mielestä on täysin vastuutonta näkövammasen pitää tollasta koiraa liinassa! Ei siis remmissä tai flexissä vaan semmosessa 20 metriä pitkässä liinassa!! Tai ylipäätään tietääkseni avustuskoirien pitäisi olla niin hyvin koulutettu, etteivät ne reagoi ulkoisiin ärsykkeisiin, eikä ainakaan normilenkillä muihin koiriin....:)

Tänään Halli pääsee autoajelulle! Sen kauluri on mennyt halki, joten lähetään Taikatassuun hakemaan uus. Mennään samalla sitten taas autokaupoille. Everi ja Acu saa jäädä kotiin ja illalla onkin Acun treenit.