Hui kamala kun aika on taas vierähtänyt!

Otan nyt itseäni niskasta kiinni ja lupaan kirjotella kuulumisia vähän useammin.:)

Tässä on omassa elämässä ollut hieman haasteita, joten ehkäpä siksi en ole jaksanut tännekään löpistä..

Koirille kuuluu oikein hyvää! Oltiin mökillä tossa muutama viikko sitten ja laitan muutamia kuvia tonne kuva kategoriaan niin saapi sitten mennä katsomaan.

Oltiin koirien kanssa veneilemässä ja hyvin pysy koko porukka kyydissä. Ite pelkään vettä/veneilyä todella paljon mutta Santtu sai mut ylipuhuttua mukaan. Se oli ostanu uuden veneen mökille ja se olikin huomattavasti tukevampi mikä se meidän vanha.. Oli oikein nautinto istua kyydissä ja kattella maisemia. Santtu vaan valitteli kulkupuolta kun vene hieman hyyty kun mä ja koirat tultiin mukaan.:) Nyt pitäs saada ostettua uus moottori veneeseen ennen Santun synttäreitä, niin on mukavempi sitten vetää rengasta veneen perässä.:)

Lähetään mökille ens viikolla ja sitten ollaan viikko himassa ja sitten lähetään kesälomareissulle Yyteriin ja kattoon perinteisesti Jyväskylän mm-rallia. Koirat jää kyllä siltä reissulta pois. Isi on luvannu kattoo niitä, joten ei sitten tartte varata hoitolaakaan.

Viralliset treenit jäi kesätauolle ennen Juhannusta ja nyt ollaan oltu aika laiskoja treenaamisen suhteen. Toisaalta nyt on ollut aika moiset helteetkin, joten ei se kovin nautinnollista ois ollut koirille tai mulle.

Kasvattajan luona kävin parisen viikkoa sitten ja Tiina lupasi tulla käymään kesän aikana. Pitää varmaan taas soitella ja muistutella sitä vielä.:)

Duuneja on piisannu ihan hyvin ja ainakin tää kuu on vielä ihan täynnä. Laskennassa on useita hommia ja jos joku niistä natsaa niin sitten on elo ja syyskuukin vielä täynnä. Soittelin jo tutulle taksi-isännälle ja kyselin talven varalle vuoroja. Lupasi järjestää ja oli oikein ilonen kun soitin.:) Viime talvi oli tosiaan niiiiin kuollu, että en haluu enää vaan istua himassa, joten parempi sitten lähtee ajaa vaikka taksia. Santtu hakee meijän "kilpailijalle" duuniin sitten muutamaksi kuukaudeksi.

Everi on yhä aika ruippa, mutta eiköhän se massa siitä jossain vaiheessa rupea kasvamaan. Säkä on himpun kerran Acua korkeempi, mutta painoa ei taida olla ku just 30 kg.

Everi on alkanu lieväksi pissipääksi....Toisaalta Acu on myös.:) Pitää ottaa taas tiukempi linja ton perushuomioimattomuuden suhteen. Everin "hauskin" harrastus on Acun paneminen. Se nylkyttää Acu monta kertaa päivässä ja Acu vaan pällistelee, että mitäköhän toikin yrittää...Mun mielestä on kyllä hieman outoa, että Acu ei komenna Everiä nylkytyksestä vaan pönöttää alla ihan tyytyväisenä. Kyllä Aculla vielä joku päivä napsahtaa..

Everin muihin harrastuksiin kuuluu tavaroiden (kiellettyjen) raahaaminen pitkin pihaa ja sitten se menee nurmikolle mussuttamaan niitä. Päästää kyllä irti kun käskee, mutta kun silmä välttää ni on jo uusi tavara ilmestynyt takapihalle..:) Se on mm. roudannut: vaneria, tölkkejä, kitkettyjä rikkaruohoja, lukemattoman määrän keppejä, pyyhkeet, Helenan ruukkuja ja amppelialustoja ja puutarhakäsineitä, kyniä, työkaluja jne.....

Acu ottaa yleensä päivät/illat aurinkoa terassilla ja välillä lähtee sitten jahtaamaan hulluna Everiä. Ihanaa kun Acu on kuitenkin rauhottunu niiiin paljon.

Käytiin tossa viime viikolla Lup:in ompelijan luona ottamassa mitat koirien treeniliivejä varten ja hieman jännityksellä odotin että miten reissu menee.:) Ompelija asuu Kökkelissä ja kun päästiin pihaan, niin johan alko Acullla räyhä. Ei onneksi mikään ihan hirmusen paha, mutta ompelijan mies kysyi, että mitä koiria mulla oikein on kyydissä kun autokin heiluu noin paljon...Räyhän syy oli siis ompelijan omat koirat, jotka oli pihalla aitauksessa. Siellä oli 8 pientä pystykorvaa (joku ruotsalainen lintukoira) ja nehän sitten piti ääntä.:) Pihalla ei ollut muuta aitausta kun koirien aitaus ja kysyin, että missä me otetaan mitat. Ompelija sanoi, että mennää takapihalle ja päästin sitten Acun autosta. Eihän mulle siis tietenkään ollut pantaa tai remmiä mukana. No Acu pinko tuhatta ja sataa nurmikkoa pitkin ja lopulta sain sen sitten luokseni ja saatiin sovitettua liivejä ja otettua mitat. Sitten kun silmä vältti juoksi se etupihalle koira-aitauksen eteen. Odotin vaan, että koska alkaa räyhä, mutta se ilmeisesti totes, että noilla toisilla on ylivoima, että parempi olla hiljaa. Siellä se sitten anto pusuja aitaverkonraosta ja oli niin kilttinä, että!:) Otin sitten Everin ja Everihän meni ihan sekasi ku pääs uuteen paikkaan.:) Totteli kyllä hyvin, mutta nurmikko meni rullalle. Myös Everi kävi tutustumassa koirakavereihin ja sehän ei siis ikinä hauku tms. joten siitä en ollut huolissaan. Ompelija anto kehuja, että ompa mulla niiiin kiltit ja tottelevaiset koirat ja mietin vaan hiljaa mielessään, että tietäispä vaan.:) No emmä nyt toisaalta sano, etteikö nuo ois kilttejä mutta on ne kyllä aika riiviöitä...Pääasia kuitenkin, että osaavat käyttäytyä vieraassa paikassa ja muiden mielestä ne on hyväkäytöksisiä! Olinhan mä vähän tietenkin ylpeä nuista.:)

No mutta mä laittelen muutaman kuvan ja kirjottelen taas kuulumisia!