Huh! Kylläpä on jotenki helpottunu olo, kun Joulu on nyt vietetty..
Aattona lähdettiin ajelemaan Käpylää kohti ja muistin sitten tuossa kymmenen kilsan jälkeen, että kalkkuna oli unohtunut jääkaappiin. Siskoni oli vielä monta kertaa (yrittänyt) tolkuttanut mun päähän, että kalkkuna pitää muistaa ottaa huoneenlämpöön ennen kun lähdemme Helsinkiin. No Santtu sitten hieman kiihtyneessä mielentilassa käänsi automme ympäri ja ajoimme takaisin kotiin.:) Toisella yrittämällä pääsimmekin sitten Santun isovanhempien luo. Matkalla jouduimme kylläkin vielä pysähtymään bussipysäkille ja heittämään Everin oksennukset pois kontista, koska muuten olisi multakin tullut ykä ylös....:/
Acu aloittti Käpylän parkkipaikalla kunnon piippauksen ja oli ihan into pinkeenä menossa kyläilemään! Everi ei oikein ymmärtänyt mistä oli kysymys mutta reippaasti tuli remmissä perille asti. Me jäimme Acun kanssa Käpylään kun Santtu lähti Everin kanssa vielä muiden sukulaisten luo kyläilemään ja Everi oli ollut tosi reipas! Ei ollut vierastanut ollenkaan ja kun oli haistellut paikat läpi oli se pistänyt päiväunille.:) Hyvähermoisen kun ei tartte niin ressata kaikesta....Tuli kyllä myös taas todistettua, että on Acullakin hyvät hermot ja pitkä pinna! Santun veljen lapset kun eivät niin osaa olla koirien kanssa..Ne pelkäs Acua aika lailla johtuen myös siitä, että oltiin varoteltu niitä etukäteen ettei Everiä saa härkkiä, ettei Acu säntää puolustamaan. No Everi saikin olla rauhassa mutta Acu ei juurikaan. Pari kertaa vanhin mukula otti Acua takaapäin lonkista kiinni ja retuutti. Acu ei onneksi edes säpsähtäny mutta tuli kyllä sitten pöydän alle mun jalkoihin hakemaan turvaa... Sain sitten komentaa vaihteeksi lapsia!!!:) Toinen mun mielestä uhkaava Acua kohtaan sattunut tilanne oli se kun Santun veli otti Acua päästä kiinni ja työns naaman ihan kiinni Acuun ja tuijotti koko ajan silmiin. Siihen tuli sitten vielä pari kakaraakin tuojottamaan, mutta Acuhan vaan tuijotti takaisin.:)
No turhaahan niille yritin selittää, että koira kokee silmiin tuijottamisen haasteena.....
Käpylässä oltiin kolmisen tuntia ja sitten lähdettiin kotiin paistamaan kalkkunaa ja odottomaan vieraita. Takas tullessa ei Everi oksentanut eikä kuolannut, se nukkui koko automatkan!
Vieraat saapui ja aloitimme jouluruokien herkuttelun ja koirat vain nukkuivat. Siskoni ex-miehen saapuessa tuli taas testattua Acun käytös. Myös hän on "hieman" erikoinen koirien kanssa. Acu meni iloisesti tervehtimään tulijaa ja ex kiersi muovipussin sen kuonon ympärille!! Mä sitten ärähdin exälle ja Acu oli selkeästi varautunut mutta ei tehnyt mitään. Sitten ex bongasi Everin keittiön lattialta ja kysyi, että onko toi edes hengissä. Piti kyllä itsekin käydä tarkistamassa, että hengittääkö se kun se ei edes silmäluomea raottanut vaikka vieraita tuli taloon.:) Hengissä onneksi oli!2186531.jpg
Pöytä koreana!

Ruokailun jälkeen odoteltiin Joulupukkia, mutta voi hirmuista! Se olikin "eksynyt" naapuri taloon, jossa asuu isäni ja sieltä Santtu sitten kävi lasten kanssa hakemassa lahjat. Veikkaan, että koirille olisi ollut viimeinen niitti jos vielä Joulupukkikin olisi tullut.:)
Lahjoja tuli mukavasti ja huomenna olisi tarkoitus käydä tarkemmin läpi, että mitä kivaa saatiin.
Vieraat lähti kotiin ja meille tuli vielä naapurimme käymään ja vaihtamaan pitkästä aikaa kuulumisia. Oli oikein mukava Joulu!!

Joulupäivä menikin sitten nukkuessa ja heti oli karmea morkkis illalla kun koiriakaan ei oltu jaksettu käyttää, kun pihalla peuhaamassa, mutta ei siis lenkillä...
Noh, tänään tilanne korjaantu kun ollaan otettu koulutusta sisällä ja Sina kävi valkkari Veetinsä kanssa peuhaamassa! Voi kun Acu nautti kun pääsi kunnolla juoksemaan ja sai hieman aikuisempaa seuraa mitä Everi. Everi yritti kovasti olla mukana leikissä mutta eipä Veeti ja Acu sitä kauheasti noteerannu.:)
Everi haukkui toisille ja juoksi sitten puun tai lähimmän oksan taakse piiloon ja voi hurja kun oli jännää!:)
2186535.jpg
Veeti ja Acu
2186532.jpg
Veeti, Acu ja Everi
2186530.jpg
Juomatauko
2186527.jpg
Väsyneet veljekset!